Profesionalno

Beljenje zob

Profesionalno beljenje zob je neškodljiv in minimalno invaziven postopek, ki vašim zobem povrne svežino in bolj atraktiven nasmeh. Vaša naravna barva zob je odvisna od sestave in strukture zobnega tkiva, ki ga določa genetika. Zob je zgrajen iz dentina in sklenine. Če je vaš dentin temnejše barve sklenina pa je prosojna, potem vaši zobje izgledajo bolj rumeni ali celo temno sivi.

Beljenje zob v ordinaciji

Po potrebi se naredi higienska faza, da so zobje pripravljeni na poseg. Ko belimo v ordinaciji,  pred samim postopkom zaščitimo dlesni, nato nanesemo belilni gel na zobne ploskve. Belimo samo zunanje ploskve zob. Tehnika beljenja z gelom Opalescence Boost je zelo preprosta, saj  gel apliciramo na površino zoba in ga v 3-kratnem časovnem intervalu  vsakih 15 minut zamenjamo. Koncentracija belila je pri beljenju v ordinaciji večja, zato so lahko zobje malenkost občutljivi na temperaturne spremembe, vendar par dni po posegu skelenje izzveni. Pri tej tehniki ne rabimo različnih svetlobnih virov, kot so lučke ali laserji, da se aktivirajo. Rezultati beljenja so v večini primerov lepi, se pa lahko zgodi, da beljenje ni doseglo pričakovanega namena in se postopek v razmaku enega tedna ponovi.

 

Če se odločite za beljenje zob v ordinaciji, si rezervirajte 1,5 ure.

Beljenje doma

Na osnovi odtisa vaših zob se v laboratoriju izdelajo individualne folije, v katere doma nanašate belilni gel. Pred samim nanosom izvedete optimalno ustno higieno. Priporočljivo je, da imate opornice v ustih vsaj 3 ure, nekateri jih nosijo tudi med spanjem. Beljenje izvajate 14 dni oziroma je to odvisno od  želje, kako bel nasmeh si želite.

 

Razlika med beljenjem doma je ta, da je vaš belilni gel nižje koncentracije, zato se sam postopek podaljša. Po mojih izkušnjah je tovrstno beljenje zelo efektivno, pacienti so zelo zadovoljni z rezultatom. Poleg tega vam po prenehanju beljenja folije ostanejo in lahko, če želite, čez 2 ali 3 leta postopek ponovite. Vsa naslednja beljenja imajo krajšo časovnico in so še cenejša, ker dokupite samo belila.

 

Čas, ki ga potrebujete za izvedbo beljenja doma, je 2x po 15 minut. V prvem obisku se oba zobna loka odtisneta za izdelavo šablon, v drugem obisku prevzamete šablone in belilni set ter prejmete vsa navodila za uspešno beljenje doma.

Zobni nakit

Z zobnim nakitom želimo poudariti lep nasmeh. Lep nasmeh je ravno to, kar nam vedno ostane v spominu v povezavi z neko osebo. Ponudba zobnega nakita je obsežna, seveda pa je stvar okusa vsakega posameznika. Najpogosteje se uporablja zobni nakit, izdelan iz cirkonija, ki ga odlikuje visoki sijaj, je cenovno dostopen in različnih barvnih odtenkov. Zobni nakit se namesti s pomočjo neškodljivega vezivnega materiala, ki ne poškoduje strukture zoba.